Nasze lody produkujemy według niezmiennej receptury od 1966 roku. Nie znajdziecie w nich żadnych barwników, past owocowych, konserwantów itp .
Głównym składnikiem jest oczywiście mleko, jajka oraz cukier . Z tak przygotowanej masy wychodzi nasza kultowa śmietanka.
Do powstałej masy mleczno jajecznej dodajemy poszczególne składniki na bazie której powstają lody kakaowe, kawowe, czekoladowe czy orzechowe .
Lody owocowe powstają na bazie świeżych owoców od lokalnych rolników/producentów. Są to zazwyczaj typowe smaki jak borówka (jagoda leśna), truskawka, malina, brzoskwinia, czarna porzeczka, wiśnia, śliwka
Znajdziecie u nas również mało spotykane smak jak rabarbar, agrest, czernica (jeżyna), aronia , jagoda kamczacka a nawet sezonowo lody z dyni.
Nie znajdziecie u nas sorbetów i egzotycznych smaków jak mango czy banan. Robimy lody z z polskich owoców dostępnych lokalnie.
Powstały z miłości do pszczół i natury. Z racji że prowadzimy swoją własną pasiekę postanowiliśmy zamiast cukru do naszej śmietanki użyć miodu wielokwiatowego.
Smak niespotykany i na tyle prawdziwy że zdobył podniebienie niejednego smakosza.
Powstają na bazie naszych lodów pod indywidualne zamówienie. Robimy je z 2 lub 3 wybranych smaków w 3 różnych wielkościach.